Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sorvete de goiaba
- 1000 g polpa de goiaba
- 375 g água
- 400 g açúcar
- 10 limas, só o sumo
Espuma de queijo
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 250 g natas
- 250 g leite
- 50 g queijo da Ilha de São Jorge, cortado em pedaços pequenos
- 20 g queijo-creme
- 150 g queijo mascarpone
- 250 g gemas de ovo
- 250 g açúcar
Coulis de goiaba
- 250 g polpa de goiaba
- 125 g goiabada
- 1 lima, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4453.3 kJ / 1064.4 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 169 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de espargos com queijo mozarela e pistáchio
1 godz.
Sopa de legumes
45 min
Chutney de manga
Brak ocen
Moscow mule
1 godz.
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10 min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Salada de pera e queijo azul com avelãs - TM6
Brak ocen
Guisado de legumes e leitelho
Brak ocen
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Suco cítrico com capim-santo
Brak ocen
Cozer 500-800 g de talo de aipo
Brak ocen
Tártaro quente de cogumelos
35min