Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beterraba cortada em pedaços
- 200 g cebola roxa cortada em pedaços, mais q.b. cortada em cubos p/ guarnecer
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
- 150 g pepino cortado em pedaços, mais q.b. cortado em cubos p/ guarnecer
- 10 g aneto, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g vinagre de sidra
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 171.8 kJ / 41.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 345.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de beterraba
40 min
Gaspacho
10min
Noodles de curgete com molho de castanha do Brasil
4h 5min
Sopa fria de pepino
4h
Sopa de beterraba
5min
Embrulhos de acelga com fiambre e arroz
1h
Creme de aipo e maçã
30 min
Gaspacho
30 min
Creme de beterraba e maçã
40 min
Creme de chuchu e funcho
40 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min