Wersje kompatybilne
Menu: Gnoquis com salsichas e espinafres e alperces a vapor com mel e noz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g alperces cortados ao meio (4 alperces aprox.)
- 20 g mel
- 20 g noz partida grosseiramente
- 1 c. chá de tomilho-limão
- 40 g queijo parmesão
- 30 g azeite
- 100 g cebola
- 220 g salsicha fresca, s/ pele (4 salsichas aprox.)
- 100 g cogumelos frescos, cortados em quartos
- 100 g espinafres
- 5 g molho de soja
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4247.3 kJ / 1015.2 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 2841.1 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi de batata com bacon, tomate e mozarela
1h 25min
Calzone de cogumelos e mozarela
1h 40min
Bruschetta
35min
Crocantes de parmesão com tomilho e curgete
20 min
Salada tailandesa com camarão e molho de amendoim
30min
Bolachas de aperitivo com Parmesão
50min
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35min
Crepes recheados com cogumelos, requeijão e espinafres
45min
Piza com pesto de pistácio, burrata e mortadela
3j 10 menit
Húmus com cenoura
20 min
Farfalle com salmão e pesto
40min
Wraps de vitela com tomate e molho de ervas
45min