Wersje kompatybilne
Menu: Gnoquis com salsichas e espinafres e alperces a vapor com mel e noz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g alperces cortados ao meio (4 alperces aprox.)
- 20 g mel
- 20 g noz partida grosseiramente
- 1 c. chá de tomilho-limão
- 40 g queijo parmesão
- 30 g azeite
- 100 g cebola
- 220 g salsicha fresca, s/ pele (4 salsichas aprox.)
- 100 g cogumelos frescos, cortados em quartos
- 100 g espinafres
- 5 g molho de soja
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g gnocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4247.3 kJ / 1015.2 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 2841.1 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de tomate e frango recheado com limão e ricota
45 Min
Massa com chouriço e feta
35min
Menu: Paella, salada pipirrana e mousse de chocolate com calda de frutos silvestres
Brak ocen
Orzo com frango, milho e tomate-cereja
35min
Gnocchi de marisco
1 Std. 30 Min
Calzones de espinafres e alcachofra
2 Std.
Cuscuz mediterrânico
10min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1 Std. 10 Min
Massa com molho de amendoim vegan
30min
Noodles com pesto de rúcula, requeijão e presunto
40min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35min
Massa com frango e pesto de curgete
1 Std. 10 Min