Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 90 g de agua muy fría
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ sobre de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Tortas blandas de anís
1h 20min
Tarta San Marcos
4h
Tarta a los tres chocolates
4sa 40 dk
Natillas
40min
Flores de carnaval
40min
Triángulos de chocolate
4 Std. 30 Min
Pan de Calatrava al vapor
1 godz. 15 min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 godz.
Bambas de nata
1h 50min
Suizos
2 godz. 30 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Leche frita
2h 45min