![Miguelitos (Castilla la Mancha) Miguelitos (Castilla la Mancha)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7bcf7430-c21c-4091-ba85-7b592627e58d/Derivates/19416e4e-aa0d-4faf-8cf9-75a2a279b73a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 90 g de agua muy fría
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ sobre de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake de naranja sin horno
2 Std.
Triángulos de chocolate
4h 30min
Bizcochitos rellenos de crema y fresa
2 Std.
Natillas
40 min
Paparajotes (Murcia)
45min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Cañas de chocolate rellenas de crema
3 Std.
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 Std.
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Coca de mollitas
40 min
Suizos
2h 30min