![Dorade in Salzkruste mit Olivenreis Dorade in Salzkruste mit Olivenreis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8921e6fa-00eb-47c7-a1cb-be52026b6472/Derivates/45cfd428-6679-4877-a8c3-d90ccf1afe76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g grobes Salz
- 1230 g Wasser
- 2 Eiweiß
- 1 Dorade, ganz (ca. 500 g), ausgenommen, gesäubert
- 120 g Reis, parboiled
- 50 g Oliven, grün, entsteint, in Ringen
- 1 Zweig Rosmarin
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- Zitronensaft zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2773 kJ / 666 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Kalbskoteletts Sous-vide
1 godz. 10 min
Gedämpfter Lachs mit Kaffee-Hollandaise
40min
Schweinerippchen süß-sauer mit Reis
2hod. 25min
Rahmspinat mit Macadamia und Safran
35min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1h 20min
Hähnchen mit Maronen und Eierpudding (板栗烧鸡和布丁)
1 godz. 10 min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1 godz. 10 min
Thunfischsteaks mit cremiger Zwiebelsauce
40min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Tintenfisch mit Erbsen
35min
Lammfilets mit Lavendel
13h