Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g grobes Salz
- 1230 g Wasser
- 2 Eiweiß
- 1 Dorade, ganz (ca. 500 g), ausgenommen, gesäubert
- 120 g Reis, parboiled
- 50 g Oliven, grün, entsteint, in Ringen
- 1 Zweig Rosmarin
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- Zitronensaft zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2773 kJ / 666 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1h
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1h 20 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1h
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Schwarze Linguine
45min
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1h
Lammfilets mit Lavendel
13h
Tagine mit Seeteufel
1h
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1h