Polpettine alla mentuccia

Polpettine alla mentuccia

4.6 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi, ammolalto e strizzato
  • 60 g di latte
  • 200 carne di vitello trita
  • 200 di carne di manzo trita
  • 200 di carne di maiale trita
  • 2 uova
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 500 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 29.9 g
Kalorie 1021 kJ / 244 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 146.1 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...