Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia

Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia

4.3 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Tagliolini
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • uova
    3
Ricotta all'arancia
  • di erba cipollina fresca
    5 - 6 steli
  • di ricotta fresca
    250 g
  • arancia il succo spremuto e filtrato
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
Sugo ai gamberoni
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • gamberoni giganti crudi, sgusciati
    16
  • di Cognac
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 358.2 kcal / 1498.5 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 258 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...