Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliolini
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
Ricotta all'arancia
- 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
- 250 g di ricotta fresca
- ½ arancia, il succo spremuto e filtrato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Sugo ai gamberoni
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 16 gamberoni giganti crudi, sgusciati
- 70 g di Cognac
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1498.5 kJ / 358.2 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 258 mg
Alternatywne przepisy
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 Std.
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Fileja tropeani
2 Std.
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35min
Paccheri zucca e provola
45min
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4u.