Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 700 g di porro, tagliato a fette (1 cm)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 500 g di vongole fresche, pulite (vedere consigli)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- pane a fette, fresco o tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978.5 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 523 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 min
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2h 10 min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1h 30min
Zuppa di pesce con zucca e tofu
1hod. 10min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1h
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Risotto al tartufo
40min