Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 700 g di porro, tagliato a fette (1 cm)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 500 g di vongole fresche, pulite (vedere consigli)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- pane a fette, fresco o tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978.5 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 523 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di ceci e gamberi
40 Min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 Min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Noodles con gamberi e avocado
35min
Omelette di pollo alla tailandese
50 Min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 Std. 10 Min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40 Min
Zuppetta di gamberi
1 Std.
Capesante gratinate
25 min
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Porri in crema delicata
35min