Gratin di patate e sedano rapa con Emmental

Gratin di patate e sedano rapa con Emmental

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g Emmental a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline
  • 100 g di latte
  • 200 g di panna (30-40% di grassi)
  • 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 650 g di sedano rapa a pezzi (3-4 cm)
  • 500 g di acqua
  • 650 g di patate a pasta farinosa pelate e a cubetti (2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 382.3 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1211.8 kJ / 289.7 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...