Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di latte
- 60 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di formaggio fresco tipo Brie, a pezzi
- 80 g di burro a pezzi
- 12 fogli di pasta fillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2249 kJ / 537 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Torta salata ai 4 formaggi
1h
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Frittatine muffin al forno
1h
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Torta salata con pomodorini e olive
1 godz. 10 min
Rustico con uova e stracchino
1h
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Ciambelline ai formaggi
30min
Rösti di patate
1h