Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blondie
- 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 170 g mąki pszennej
- 70 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
Frużelina
-
100
g truskawek, świeżych, drobnych
lub 100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych -
50
g malin, świeżych
lub 50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 30 g cukru
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- 2 łyżki wody
- 25 g wody
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej - 250 g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
- mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1503.9 kJ / 359.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20min
Tartaletki z truskawkami
1h 20min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 Min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3hod. 20min
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10min
Frużelina z mrożonych wiśni
30 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min