Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de bonito fresco sin piel ni espinas en dados de 2-3 cm
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolleta en trozos (parte blanca)
- 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 40 g de pan rallado
- 1 huevo
- 50 g de tomate frito estilo casero
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 60 g de aceitunas verdes sin hueso
- 2 pimientos del piquillo en dados de 1 cm
- 40 g de pepinillos en vinagre
- 60 g de jamón curado en dados pequeños (aprox. 5 mm)
- 300 g de agua
- 500 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 683 kJ / 163 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 651.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Concentrado de caldo de pescado
30 min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Pastel de cabracho
2h 50min
Calamares en su tinta
1h 5min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10min
Concentrado de caldo de carne
45 min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30 min
Galantina de pollo con yogur al eneldo
3h 25min
Rollo de bonito
1 godz. 10 min
Bonito en escabeche
24h 25min
Mermelada de naranja y zanahoria
40 min
Marmitako
40 min