Menu: Pregado a vapor e legumes; Molho de frutos vermelhos para gelado

Menu: Pregado a vapor e legumes; Molho de frutos vermelhos para gelado

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

Pregado e legumes
  • azeite
    80 g
  • sal
    ¾ c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • raspa de limão
    2 c. chá de
  • filetes de pregado (120-200 g unid. aprox.)
    4
    4 filetes de peixe branco, (120-200 g unid. aprox.)
  • mistura de legumes (cenouras, curgete, aipo, nabo), descascados conforme necessário e cortados em pedaços (3 cm aprox.)
    200 g
  • água
    500 g
  • batata s/ casca, cortada em fatias (3 mm aprox.)
    400 g
Molho de frutos vermelhos e finalização
  • frutos vermelhos
    600 g
  • vinho branco
    250 g
  • rum
    10 g
  • amido de milho
    1 c. sopa de
  • açúcar
    50 g
  • Gelado q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 661 kcal / 2767 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 593 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...