Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sucre en poudre
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g d'amandes en poudre
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 30.7 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Plumcake vapeur à la carotte
1h
Gâteau au caramel
45min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15 min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Pudding aux poires et chocolat
2h
Gâteau marbré potiron-chocolat
2h 30 min
Gâteau sans beurre pomme et chocolat
40min
Gâteau Émilie
45min
Gâteau au chocolat sans œuf
35 Min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 Min
Flan pâtissier au chocolat
3h