Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de jaunes d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 90 g de lait
- 90 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 90 g de blancs d'œufs
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 995.9 kJ / 238.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1h
Madeleines au chocolat
30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Muffins au chocolat
35min
Moelleux au chocolat
55min
Cake au chocolat
1h 25min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Roulé à la pâte à tartiner
25min
Croque-messieurs en étoiles
40 min
Gâteau marbré
2h
Gâteau moelleux au chocolat
40 min
Madeleines aux pépites de chocolat
1h