Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de jaunes d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 90 g de lait
- 90 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 90 g de blancs d'œufs
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 995.9 kJ / 238.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de carottes et jambon aux herbes
30 min
Gâteau aux noix et chocolat, ganache chocolat blanc et panais
1h 50min
Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat
1h 40 min
Nids de Pâques meringués
3sa 20 dk
Minibrownies bonhommes de neige
1h
Sablés dominos
2 Std.
Pommes de terre farcies façon raclette
35 min
Croque façon McDo
3h
Madeleines marbrées choco-vanille
1 Std. 25 Min
Biscuits écolier
20 min
Zebra cake
55 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 min