Omelette thaïe farcie au poulet

Omelette thaïe farcie au poulet

4.8 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • d'huile végétale et 3 c. à soupe
    20 g
  • gousse d'ail
    1
  • de filet de poulet, sans peau coupé en lanières
    250 g
  • ciboule émincée
    1
  • de sucre roux (opcjonalnie)
    10 g
  • de tomates cerise coupées en deux
    100 g
  • de germes de soja frais
    50 g
  • de coriandre fraîche équeuté et haché, et quelques feuilles hachées pour la finition
    ½ bouquet
  • de sauce chili sucrée
    20 g
  • de jus de citron vert
    5 g
  • œufs
    4
  • d'huile de sésame
    10 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    10 g
  • de sauce de soja
    10 g
  • piment rouge haché
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 624 kcal / 2614.5 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1024.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...