Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couve-flor
- 500 g água
- 600 g couve-flor cortada em pedaços
- 210 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
Béchamel
- 30 g coentros
- 400 g leite
- 100 g natas
- 40 g farinha
- 20 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- queijo ralado q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 995.5 kJ / 237.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 460.1 mg
Alternatywne przepisy
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Quiche de espinafres com base de batata
Brak ocen
Croquetes de curgete com molho picante
55min
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30min
Canelones de beringela
1h 5min
Gratinado de alho-francês, curgete e brócolos
1h
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Gratinado de legumes
1h
Soufflé de alho-francês
1h 30min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1h
Couve-flor gratinada
50min