Wersje kompatybilne
Creme de brócolos e espinafres com ovo escalfado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 400 g leite de coco
- 800 g água
- 50 g pasta de caril verde (opcjonalnie)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 400 g brócolos cortados em pedaços
- 300 g espinafres descongelados bem espremidos
- 20 g coentros, só as folhas
Ovos escalfados
- 1500 g água
- 50 g vinagre
- Azeite q.b. p/ pincelar e untar
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1027.7 kJ / 245.6 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 542.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 Min
Creme de curgete
40 Min
Creme de curgete e kale
45 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme de curgete e caju
8 Std. 20 Min
Creme de espinafres
40 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min