Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g grão-de-bico seco
- 1200 g água
- 600 g filetes de linguado
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- 1 limão, só o sumo
- 150 g sobras de pão
- 6 ramos de tomilho, só as folhas
- 2 dentes de alho
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes - 80 g cebola
- 40 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Farinha q.b. p/ panar
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1631.4 kJ / 389.9 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 491.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Perna de peru com puré de maçã
11 godz. 30 min
Cuscuz de laranja com salmão ao vapor
35 Min
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1 Std.
Lombo de borrego com chutney de legumes e batata corada
Brak ocen
Bacalhau com pistácio e cuscuz
30 Min
Quiche de três tomates
1h 5min
Cogumelos Portobello recheados
45 Min
Creme de couve-flor, Frango com legumes e Fruta ao vapor
50 Min
Hambúrguer de atum com anchovas
20 Min
Omeleta de espargos com tomate
35 Min
Puré de batata e legumes
40 Min