Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo da Ilha
- 200 g cebola
- 4 dentes de alho
- 500 g tomate pelado
- 35 g azeite
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 c. chá de orégãos
- 370 g salsichas frescas s/ pele e cortadas em pedaços
- 400 g espinafres descongelados escorridos
- 250 g canelones
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com frango e béchamel carilado
45 Min
Massa com frango e tomate seco
45 Min
Lasanha de chouriço e salsicha
1 Std. 5 Min
Quiche de presunto e Camembert
1j
Esparguete à carbonara
30 Min
Salada de carnes frias com molho de tomate fresco
4 Std. 10 Min
Empadão de massa
1 Std. 35 Min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 Std. 5 Min
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 Min
Gratinado de bolonhesa
1j