Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo da Ilha
- 200 g cebola
- 4 dentes de alho
- 500 g tomate pelado
- 35 g azeite
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 c. chá de orégãos
- 370 g salsichas frescas s/ pele e cortadas em pedaços
- 400 g espinafres descongelados escorridos
- 250 g canelones
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de forno da avó
1h
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Massa com frango e molho barbecue
40 min
Pappardelle com bacon e alho-francês
30 min
Chili mexicano de queijo e chouriço
30 min
Rolos de arroz de camarão
1h
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Gratinado de frango e bacon
1h 10min
Caçarola de bacon e alho-francês
1 Std. 15 Min
Burrito de peru no forno
50min
Penne de frango caprese
35min