Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 50 g banha
- 150 g cebola cortada em rodelas
- 3 dentes de alho
- 1 folha de louro
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1200 g carne de borrego cortada em cubos s/ nervos
- 30 g farinha
- 1 ½ c. chá de colorau
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 700 g água
- 30 g vinagre de vinho tinto
- 300 g pão alentejano, de véspera, cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 370 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Ensopado de cabrito
40 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Frango de fricassé
30 Min
Poejada
45min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min
Guisado de borrego
13 Std.
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Pipis
1h
Borrego guisado com batatinha nova
55min