Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 50 g banha
- 150 g cebola cortada em rodelas
- 3 dentes de alho
- 1 folha de louro
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1200 g carne de borrego cortada em cubos s/ nervos
- 30 g farinha
- 1 ½ c. chá de colorau
- 1 c. chá de pimenta preta em grão
- 700 g água
- 30 g vinagre de vinho tinto
- 300 g pão alentejano, de véspera, cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 370 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Feijoada de buzinas
1 Std. 30 Min
Bochechas de porco
9h 10min
Caril de frango à moçambicana
35min
Frango de fricassé
30min
Favas guisadas
50min
Cozido à portuguesa
1小时 35 分钟
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Ensopado de cabrito
40min
Arroz de pato à Lafões
1hod. 40min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Arroz de pato
1 godz. 5 min