Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux et mou
- 150 g de sucre en poudre
- 75 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 150 g de faisselle, égouttée
- 100 g de crème liquide entière
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 40 mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2383 kJ / 569 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau basqu'ô fraises
1 godz. 45 min
Financiers aux cerises
1h
Amandine aux abricots
1h 30min
Cobbler à la cerise
40 min
Tarte sucrée du Berry
1h
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h