Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de agua
- 40 g de setas shiitake secas
- 5 g de jengibre fresco en trozos
- 50 g de cebolleta recta en rodajas (5 mm)
- 40 g de zanahoria en trozos
-
100
g de repollo en trozos
lub 100 g de kale en trozos - 20 g de salsa de soja
- 1 cucharadita de azúcar
Salsa
- 20 g de cebolleta recta en rodajas
- 5 g de jengibre fresco en trozos
- 40 g de miel
- 30 g de salsa de soja
- 10 g de aceite de sésamo tostado
- 30 g de vinagre de arroz
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
Montaje y terminación
- 26 obleas para gyoza congeladas (descongeladas)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 212 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 112.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menestra thai con salsa de ostras y arroz jazmín
45 min
Nigiri sushi
1h
Poke bol de atún, aguacate y salsa wasabi
45 min
Noodles con setas, brotes de soja y tomates cherry para dos
15 Min
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1h 35 min.
Ramen coreano con tofu
8h 50min
Gyozas con gambas
1 godz. 45 min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Bao buns vegetarianos
40 min
Tataki de atún
30 min
Fideos salteados con setas y verduras (Chow mein vegetariano) - China
1h
Maki sushi
1h