Tallarines con salsa de maíz a la vainilla y vieiras

Tallarines con salsa de maíz a la vainilla y vieiras

4.2 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 150 g de dados de beicon ahumado (1 cm)
  • 30 g de mantequilla
  • 30 g de cebolla
    1 chalota, (30 g)
  • 200 g de maíz dulce en conserva
  • 150 g de caldo de pescado
  • 1 vaina de vainilla
  • 40 g de queso rallado (parmesano, manchego, etc.)
  • 250 g de nata
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 2 cucharaditas de sal
  • 500 g de tallarines al huevo de pasta fresca
  • 6 vieiras grandes limpias con su coral
  • 6 pellizcos de sal negra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 988.8 mg
Białko 22.9 g
Kalorie 2615 kJ / 625 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...