![Ch'tiflette (tartiflette au maroilles) Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B431FF94-A3BE-4F5D-9DA6-31A372697CCD/Derivates/7da8a6f1-3223-45ec-aeab-7166503ce42f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 5 g de sel
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles (3 mm)
- 250 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons
- 100 g de vin blanc sec
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 300 g de maroilles, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Risotto crémeux au camembert
35min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Gratin au lard
2 Std. 25 Min
Gratin gourmand de macaroni
50 Min
Timbale milanaise
55 Min
Welsh rarebit
30 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 dk
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 Std. 5 Min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min