Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 5 g de sel
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles (3 mm)
- 250 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons
- 100 g de vin blanc sec
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 300 g de maroilles, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gratin au lard
2小时 25 分钟
Croque-cake
50min
Croque-campagne au comté
40min
Pommes de terre farcies façon raclette
1h 20min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1小时 15 分钟
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1小时
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Pommes de terre farcies
1小时 15 分钟
Timbale milanaise
55min
Tourte au camembert
3hod.
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1小时