Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de faisselle
- 3 échalotes, coupées en morceaux
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 botte de ciboulette fraîche, coupée en tronçons
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 98.8 kJ / 23.6 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Vin chaud aux agrumes
12h 25min
Pâté lorrain
15h 30min
Biscuits aux épices
13 Std. 15 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Vin chaud alsacien de Noël
40 Min
Spaetzles à l'alsacienne
40 Min
Spätzles aux girolles
50 Min