![Houmous de betterave Houmous de betterave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB3CC3B1-42A7-4D53-AFBC-FBDB749CAFF7/Derivates/65e276f3-bfef-4d0e-9295-ceb391b04abd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g d'eau froide
- 100 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 750 g d'eau
- 250 g betterave crue, coupée en dés de 2 cm de côté
-
1
c. à soupe d'huile de sésame
lub 1 c. à soupe d'huile d'olive - 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 de citron jaune non traité zeste coupé en morceaux et jus
- 80 g de purée de sésame (tahini)
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café d'aneth frais, ciselé
- 1 c. à café de menthe fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Houmous de betterave
15 min
Houmous
10 min
Houmous classique ou à la betterave
10 min
Pesto aux fanes de carotte
10 min
Dip de poivron (Mouhamara)
1 Std.
Houmous de betterave
15 min
Tahini maison
15 min
Houmous de petits pois et petits pains
3h 10 min
Pesto de chou kale, noix et sésame
15 min
Houmous
10h 40min
Houmous
3 Std. 30 Min
Taboulé de brocoli et chou kale
35 min