Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g d'eau froide
- 100 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 750 g d'eau
- 250 g betterave crue, coupée en dés de 2 cm de côté
-
1
c. à soupe d'huile de sésame
lub 1 c. à soupe d'huile d'olive - 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 de citron jaune non traité zeste coupé en morceaux et jus
- 80 g de purée de sésame (tahini)
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café d'aneth frais, ciselé
- 1 c. à café de menthe fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Coleslaw quadricolore
20min
Pesto aux fanes de carotte
10min
Falafels au four
40min
Houmous de betterave
15min
Houmous
10min
Houmous de petits pois et petits pains
3h 10 min.
Tzatziki
3 godz. 5 min
Houmous
3 Std. 30 Min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de betterave
15min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Houmous classique ou à la betterave
10min