Velouté anisé à la courge et au fenouil

Velouté anisé à la courge et au fenouil

4.5 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de beurre
  • 500 g d'eau
  • 120 g de lait
  • 25 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à café de graines de fenouil
  • 300 g de fenouil coupé en morceaux
  • 675 g de potimarron coupé en morceaux
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu
  • 35 g de perles du Japon (tapioca)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 502 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 556.5 kJ / 133 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...