Velouté anisé à la courge et au fenouil

Velouté anisé à la courge et au fenouil

4.5 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de beurre
    10 g
  • d'eau
    500 g
  • de lait
    120 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    25 g
  • de graines de fenouil
    1 c. à café
  • de fenouil coupé en morceaux
    300 g
  • de potimarron coupé en morceaux
    675 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • de perles du Japon (tapioca)
    35 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 133 kcal / 556.5 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 502 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...