Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
TM5 TM6

Paluszki rybne i sos tysiąca wysp

4.7 (375 ocen)

Składniki

Paluszki rybne

  • 60 g płatków kukurydzianych
  • 25 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 600 g fileta z łososia, świeżego, pokrojonego w 2 x 8 cm paski
  • ½ - 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 - 2 jajka, roztrzepane, do panierowania

Sos tysiąca wysp

  • ½ - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 200 g majonezu
  • 55 g ketchupu, łagodnego
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
849 kJ / 203 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy