
Urządzenia i Akcesoria
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
Paluszki rybne
-
płatków kukurydzianych60 g
-
bułki tartej25 g
-
papryki słodkiej, mielonej¾ łyżeczki
-
fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 2 x 8 cm paski600 g
-
soli½ - 1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
mąki pszennej3 - 4 łyżki
-
jajka roztrzepane, do panierowania1 - 2
Sos tysiąca wysp
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)½ - 1
-
majonezu200 g
-
ketchupu łagodnego55 g
-
białego octu winnego1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
203 kcal /
849 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska