Paluszki rybne i sos tysiąca wysp

Paluszki rybne i sos tysiąca wysp

4.8 412 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

Paluszki rybne
  • płatków kukurydzianych
    60 g
  • bułki tartej
    25 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    ¾ łyżeczki
  • fileta z łososia, świeżego pokrojonego w 2 x 8 cm paski
    600 g
  • soli
    ½ - 1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    3 - 4 łyżki
  • jajka roztrzepane, do panierowania
    1 - 2
Sos tysiąca wysp
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    ½ - 1
  • majonezu
    200 g
  • ketchupu łagodnego
    55 g
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 203 kcal / 849 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...