Pastéis de nata à la cannelle

Pastéis de nata à la cannelle

4.0 67 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
20 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    125 g
  • d'eau
    65 g
  • de beurre congelé en morceaux
    125 g
  • de sel
    1 c. à café rase
La crème
  • d'eau et un peu d'eau froide pour la pâte
    125 g
  • de sucre en poudre
    220 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • bâton de cannelle
    1
  • gousse de vanille fendue et grattée (graines et gousse)
    ½
  • de farine
    35 g
  • de lait
    260 g
  • de jaunes d'œufs (4 jaunes d'œufs environ)
    90 g
  • de beurre fondu et un peu pour les moules
    40 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...