Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos

Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos

4.4 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de almendra cruda sin piel
  • 1 mango maduro, en trozos (aprox. 200 g)
  • 1 diente de ajo
  • 80 g de miga de pan blanco
  • 1500 g de agua
  • 20 g de vinagre
  • 50 g de aceite de oliva
  • 2 cucharaditas de sal
  • 240 g de arroz basmati
  • 1 aguacate en láminas finas
  • 18 langostinos cocidos pelados
  • ½ cebolla roja en rodajas de 3 mm
  • 2 cucharadas de almendra laminada tostada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 3517.4 mg
Białko 22.1 g
Kalorie 2007 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...