Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomates pera en mitades
- 500 g de remolacha cocida en trozos
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pan blanco candeal (telera cordobesa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 diente de ajo
- 20 g de pimiento verde
- 200 g de queso curado en trozos
- 1 - 2 pellizcos de purpurina comestible de oro
Montaje
- 4 - 6 cucharaditas de huevas de mújol
- brotes de rábano para decorar
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 728.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10 min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15 Min
Salmorejo de atún ligero
1 godz. 10 min
Salmorejo para dos
45min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Ajoblanco
5 min
Gazpacho
10 min
Gazpachuelo frío con aceitunas
20min
Salmorejo de remolacha
30min
Salmorejo sin gluten
10 min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min