![Salmorejo de grana y oro Salmorejo de grana y oro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D4B973E-FED8-4B94-B427-796DBBB63995/Derivates/5532c214-0948-4556-9e7c-54128c2887c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomates pera en mitades
- 500 g de remolacha cocida en trozos
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pan blanco candeal (telera cordobesa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 diente de ajo
- 20 g de pimiento verde
- 200 g de queso curado en trozos
- 1 - 2 pellizcos de purpurina comestible de oro
Montaje
- 4 - 6 cucharaditas de huevas de mújol
- brotes de rábano para decorar
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 728.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho de aguacate
10min
Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos
40min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15min
Salmorejo de remolacha
30min
Gazpacho de mango
15min
Salmorejo para dos
45min
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15min
Gazpachuelo
35min
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min