Salmorejo de grana y oro

Salmorejo de grana y oro

4.5 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de tomates pera en mitades
  • 500 g de remolacha cocida en trozos
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 100 g de pan blanco candeal (telera cordobesa)
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de pimiento verde
  • 200 g de queso curado en trozos
  • 1 - 2 pellizcos de purpurina comestible de oro
Montaje
  • 4 - 6 cucharaditas de huevas de mújol
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
  • de brotes de rábano para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 728.7 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1998 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 38.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...