Wersje kompatybilne
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre, et 2 c. à soupe
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 12 fraises, émincées en fines lamelles
- 6 pêches, coupées en deux
- 250 g d'eau
- 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1220 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 19.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min
Tarte coco aux fraises
1j 30 menit
Glace amarena
3h 15min
Trifle aux fruits rouges
24h
Glace aux fruits allégée
5 min
Coupe glacée aux pêches et aux abricots
12 Std. 30 Min
Îles flottantes, crème à la menthe
2j 10 menit
Limonade orange-grenade
10 min
Macarons à la mangue sans sucre
2j 30 menit
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6 godz. 25 min
Boisson saveur vanille-myrtille à la poudre de protéine
5 min
Glace à l'italienne à la pêche
10 min