Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de fraises
- 100 g de sucre roux
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
Alternatywne przepisy
Tartelette orange-pistache
1 Std.
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Crème brûlée à la violette
2h 15min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Pêche Melba
6h
Sphère chocolat-mandarine
12h
Mousse vanille-pomme
7h
Verrine à la pomme
30min
Crème brûlée à la cardamome
1 Std. 10 Min
Crème renversée au caramel
4u. 50min