Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- du poivre moulu
- 1 dinde vidée et préparée (3,5 kg)
- 1 bouquet garni
- 6 gousses d'ail (dont 4 non-pelées)
- 75 g de beurre, coupé en dés
- 150 g de sirop d'érable
- 2 oignons, coupés en quatre
- 3 carottes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1621 kJ / 385 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de bœuf aux légumes
2u. 20min
Cuisse de poulet teriyaki
2u. 5min
Coquillages à la citronnelle et au chou chinois
35min
Bœuf coco
3h 20min
Gigot d'agneau en croûte d'épices et légumes de printemps
1h
Côtelettes d'agneau à l'origan, salade jaune
55min
Poulet mariné cuit sur la braise
12 godz.
Wedding cake aux fraises
2h 15 min.
Pilons de poulet laqués à la mangue
55min
Poulet au vin jaune cuit au Varoma
1 Std. 25 Min
Irish stew
3 Std. 30 Min
Poulet rôti farci
1h 50 min.