Gratin dauphinois à la crème de céleri-rave et pavé de saumon

Gratin dauphinois à la crème de céleri-rave et pavé de saumon

3.5 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • de beurre
    10 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    250 g
  • de lait entier
    300 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
    2 pincées
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • de pommes de terre à chair ferme
    800 g
  • de saumon frais
    4 filets
  • d'eau
    1450 g
  • jus de citron (½ citron)
    30 g
  • sel à ajuster en fonction des goûts
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 481.5 kcal / 2010.8 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 759.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...