![Marcepanowe batoniki Marcepanowe batoniki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b8dedac-ac13-4414-b6d1-c4dcb7ddfc02/Derivates/4fab53f9-e991-40d7-9f4e-6f4e12f5c3aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
- 200 g migdałów, w płatkach
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego, naturalnego
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1347.5 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 Std. 15 Min
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Trufle rumowe
2 Std. 30 Min
Trufle kawowe
30 Min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 Min
Śliwki w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Trufle kasztanki
2 Std.
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 Std.
Czekoladki z masłem orzechowym
1h 10 min
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Chałwa z pistacjami
2h 25min
Masa marcepanowa
1h 5 min