
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
- 200 g migdałów, w płatkach
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego, naturalnego
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1347.5 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło orzechowe
5 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Kokosanki
1 godz.
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Salami czekoladowe z bakaliami
4 godz.