Urządzenia i Akcesoria
Marcepanowe batoniki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
-
200 g cukru
-
200 g migdałów, w płatkach
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
1 łyżeczka aromatu migdałowego naturalnego
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.3 g
Kalorie
1347.5 kJ /
321.8 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 godz. 10 min
Trufle kasztanki
2 godz.
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Trufle rumowe
2 godz. 30 min
Trufle kawowe
30 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min