
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
- 200 g migdałów, w płatkach
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego naturalnego
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 321.8 kcal / 1347.5 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaroniki migdałowe
35min
Słodkie migdały w karmelu
20min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2h 15min
Florentynki
2h
Masa marcepanowa
1h 5min
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Trufle kasztanki
2h
Czekoladki z masłem orzechowym
1h 10min
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Kokosanki
1h
Trufle rumowe
2h 30min
Chałwa z pistacjami
2h 25min