Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
TM5 TM6

Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami

Składniki

  • 1000 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 4 owoce jałowca
  • 4 nogi z gęsi (1800-2000 g)
  • 250 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • masło, miękkie, do natłuszczenia formy
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 3 jajka
  • 50 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 100 g śliwek suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2044 kJ / 488 kcal
Białko
22.4 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
41.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie