
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 4 owoce jałowca
- 4 nogi z gęsi (1800-2000 g)
- 250 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- masło miękkie, do natłuszczenia formy
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 100 g śliwek suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 488 kcal / 2044 kJ
- Białko
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.9 g