![Polenta aux champignons et saint-jacques Polenta aux champignons et saint-jacques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C645E957-9DE9-4CCB-AB5B-17616322932B/Derivates/505aba82-b2b9-41e4-8174-d6143d676fbb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait entier
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 60 g de polenta
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés
- 2 noix de saint-jacques, coupées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 307 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles nature, comté et épinards
45min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Velouté de lentilles vertes à la feta
35min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40min
Polenta au gorgonzola
25 menit
Veau bolognaise et polenta
35min
Omelette soufflée, petits pois et menthe
40min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35min