Poulet à l'algérienne

Poulet à l'algérienne

4.0 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de carotte coupée en tronçons (2 cm)
  • 250 g de riz basmati
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 35 g d'huile d'olive
  • 4 pincées de gingembre en poudre
  • 7 pincées de ras el-hanout
  • 100 g de poivron rouge coupé en brunoise
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 100 g de tomate coupée en brunoise
  • ½ c. à café de sel et 3 pincées
  • 100 g de petits pois frais
  • ½ c. à café de poivre moulu et 3 pincées
  • 400 g de blancs de poulet détaillés en cubes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1528.8 mg
Białko 34.5 g
Kalorie 2102.8 kJ / 499.5 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...