Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais, les feuilles uniquement
- 80 g d'emmental, en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre, petites, bien lavées
- 1200 g d'asperges, épluchées, possible ½ blanches - ½ vertes
- 200 g de lait, 1,5% m.g.
- 150 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 oeufs
- ¼ c. à café de poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 Std.
Saumon sur asperges et vinaigrette aux herbes
45 Min
Saumon au fenouil
40 Min
Magret de canard aux fruits de la passion, purée de betterave
45 Min
Tartelette poulet-asperge
Brak ocen
Potage façon minestrone
50 Min
Consommé de maïs au poulet, flans de brocoli
1 Std. 25 Min
Tagliatelle aux cèpes
1 Std.
Minestrone
45 Min
Epinards et oeufs en cocotte
40 Min
Crème de champignons
20 Min
Soupe de pois chiches aux épinards
40 Min