Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 1 orange non traitée (zeste et pulpe)
- 1000 g d'eau
- 550 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, coupées en morceaux de 5 cm
- 80 g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
- du sel
- du poivre moulu
- 16 - 24 ormeaux, décoquillés par le poissonnier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 386 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de crevettes coco-tomates-carottes
45min
Raie aux câpres
45min
Saint-Jacques en nage épicée
25min
Courgettes farcies
45min
Tajine de poissons au curry
45min
Sauce chien
10min
Chaudrée de palourdes à l'indienne
1h
Marinade à la jamaïcaine pour le poulet
10min
Rougail de poisson
40min
Gambas sautées au beurre persillé
15min
Tajine de calamar aux poivrons
45min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min