
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee almond base
- 80 g raw sugar
- 400 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg white
- 1 tbsp instant granulated coffee
- 1 pinch salt
- 60 g slivered almonds lightly toasted
Coffee chocolate top
- 100 g raw sugar
- 300 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 200 g dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp brewed espresso coffee
Champagne snaps
- butter for greasing
- 40 g flaked almonds
- 130 g raw sugar
- 100 g champagne (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 476.1 kcal / 1992 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Sód
- 64.2 mg