Mocha ice cream cake with Champagne snaps

Mocha ice cream cake with Champagne snaps

4.8 23 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
12 slices

Składniki

Coffee almond base
  • raw sugar
    80 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    400 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • egg white
    1
  • instant granulated coffee
    1 tbsp
  • salt
    1 pinch
  • slivered almonds lightly toasted
    60 g
Coffee chocolate top
  • raw sugar
    100 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    300 g
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    200 g
  • egg yolk
    1
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • brewed espresso coffee
    2 tbsp
Champagne snaps
  • butter for greasing
  • flaked almonds
    40 g
  • raw sugar
    130 g
  • champagne (see Tips)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 476.1 kcal / 1992 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 34.1 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Sód 64.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...