Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee almond base
- 80 g raw sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg white
- 1 tbsp instant granulated coffee
- 1 pinch salt
- 60 g slivered almonds, lightly toasted
Coffee chocolate top
- 100 g raw sugar
- 300 g pouring (whipping) cream
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp brewed espresso coffee
Champagne snaps
- butter, for greasing
- 40 g flaked almonds
- 130 g raw sugar
- 100 g champagne (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1933.7 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 60.9 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1h 30min
20th anniversary ombré cake
4h
Duck ballotine
2h 45min
Spiced pumpkin palmiers
2 Std. 50 Min
Turrón
Brak ocen
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Speculaas
1h
Frangipane cake
1hod. 45min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8 Std. 20 Min
Lemon curd easter biscuits
1h 30min
Jaffa madeleines
30 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min