Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fine burghul (see Tips)
- 80 g sultanas
- 250 g boiling water
- 200 g red wine vinegar
- 1 tsp caster sugar
- 2 pears (approx. 150 g - see Tips)
- 5 black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp mustard seeds
- 1 star anise
- salt, to season
- 30 g grapeseed oil
- ½ tsp French mustard
- ground black pepper, to season
- 100 g radicchio, leaves separated
- 100 g pecans, roasted and roughly chopped (see Tips)
- 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3521.3 kJ / 838.4 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 89.3 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1857.9 mg
Alternatywne przepisy
Yoghurt and jalapeño dressing
10min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 Min
Lamb Kibbeh
1h 30min
Little pots of chocolate créme
1h 15min
Mussels in coconut milk
25 Min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 godz.
Pecan, apple and carrot pudding
1 Std.
Béarnaise sauce
10min
Poppy seed strudel with crumble topping
3 Std. 15 Min
Pear mulled wine
30 Min
Gluten free spinach and lemon pasta
1h 20min
Zhoug
10min