![Tempuras de légumes et crevettes Tempuras de légumes et crevettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7A545CF-C6D1-4B52-AD73-36FC75AFACD2/Derivates/5363276a-f6af-4f11-9cec-e47ef624c3de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de yaourt nature
- le jus d'1/2 citron vert
- 1 bouquet de persil frais, ciselé
- 200 g de farine de blé
- 100 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 300 g d'eau gazeuse
- 2 c. à café de sel
- 1000 g d'huile de friture
- 8 queues de crevettes crues et décortiquées
- 150 g de courgettes, en bâtonnets
- 100 g de carottes, en bâtonnets
- 100 g de haricots verts frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Rouille
10 min
Raviolis pékinois
1 Std.
Sauce rouille
10 min
Gravlax de dorade au combava et gingembre
12sa 20 dk
Raviolis de crevettes
50 Min
Banh Cuon
40 min
Raviolis frits au crabe
40 min
Bouchées au porc
1 Std. 5 Min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1 Std.
Beignets de crevettes
35 min
Demi-lunes épinard-poulet
35 min
Ravioli vapeur à la crevette
45 Min