Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de graines d'épeautre
- 160 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 60 g de miel
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux, ramolli et coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1000 g de prunes, coupées en deux
- 1 - 2 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 551 kJ / 132 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 godz. 10 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1h 15min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35 min.
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Gâteau aux noix
45 min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Tarte pomme-rhubarbe
1 godz. 20 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Gâteau fondant aux noix
40 min