Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz integral
- 350 g cogumelos frescos laminados
- 40 g noz pecan torrada
- 40 g noz torrada
- 10 g coentros, só as folhas
- 50 g molho de soja
- 10 g óleo de sésamo tostado
- 30 g vinagre
- 40 g azeite
- 1 c. chá de açúcar
- 700 g água
- ½ - ¾ c. chá de sal
- 1 - 2 c. sopa de mistura de sementes (abóbora, girassol, sésamo) torradas
- 2 - 3 cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa e feijão-verde
30 min
Salada de quinoa, grão e caju
30 min
Estufado de beringela picante
30 min
Bolonhesa de lentilhas
35min
Salada de quinoa com tofu
55min
Salada de quinoa e grão com molho de mostarda
30 min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1 godz.
Salada fresca de arroz integral
1 godz.
Batata-doce recheada com legumes e ovos escalfados
1 godz. 45 min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30 min
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35min
Salada de quinoa com feijão-preto
20 min