Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sobras de pão
- 25 g queijo da Ilha
- 10 g manjericão fresco, só as folhas
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 600 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 100 g bacon em cubos
- ½ c. chá de sal
- 30 g vinho Moscatel
- 15 g vinagre balsâmico
- 250 g massa filo (8 folhas)
- Manteiga q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de espinafres
1h
Piza integral de legumes
1h
Spanakopitas de carne e espinafres
1h 5min
Fritata de grelos
45 min
Tarte de salmão e tomate seco
35min
Focaccia de espargos verdes e queijo parmesão
3 Std. 40 Min
Bife Wellington
50min
Crocante mediterrânico
50min
Tarte de espargos
1h
Folhado de ervilhas e batata-doce
50min
Fritata de legumes
45 min
Tarte de limão e merengue
30 min