Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g chalota
- 30 g azeite
- 320 g arroz p/ risoto
-
180
g maçã s/ casca e s/ caroços, cortada em cubos (1 cm)
lub 180 g maçã biológica - 820 g água
- 1 c. chá de sal
- 80 g fiambre cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1861 kJ / 445 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de cerveja, linguiça e cogumelos
45min
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Penne com camarão e molho de acelga
50 Min
Risoto de bacon e avelã
40min
Linguine com ervilhas e fiambre
35 Min
Caçarola de bacon e alho-francês
1 godz. 15 min
Risoto de couve e favas
35 Min
Mousse de maçã com crumble
35 Min
Risoto à carbonara
45min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1h 35min
Laços com carne picada e linguiça
45min
Massa com curgete e bacon
40min