Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g coentros
- 8 dentes de alho
- 500 g água
- 800 g postas de raia
- 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas finas
- 1 pitada de sal
- 40 g azeite
- 30 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 371 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Peixe ao sal
1u.
Esparregado à moda da Beira
50min
Raia com molho de pitau
45 min
Sopa do vidreiro
45 min
Arroz de tamboril e camarão
45 min
Feijoada de chocos
45 min
Raia com tomate-cereja
35min
Robalos com feijão-verde
30min
Carapaus alimados
24u.
Douradas com açorda de coentros
45 min
Massada de peixe
55min
Arroz de polvo
1h 15min